Era paleoproterozoica (fa 2500-1600 milions d’anys)

font=
La longitud dels quatre eons que formen l’edat de la Terra (superior), les tres èpoques que conformen l’era Proterozoica (mitjana) i els quatre períodes que conformen el Paleoproterozoic es mostren a escala proporcional . era dividida (a sota) Autor: geofrik .

L’era paleoproterozoica (2500-1600 Ma) és la primera divisió del lleó proterozoic; Es caracteritza per la primera estabilització dels continents i, sobretot, per la Gran Oxidació, a causa de la fotosíntesi de cianobacteris. L’era paleoproterozoica abasta aproximadament 900 milions de milions d’anys, la qual cosa, traduïda a les escales descrites a l’article ‘Escales de temps geològics (1/1000 i 1/Ma)’, equivaldria a:

  • 1/Ma : 90 centímetres (contra els 4.028 metres del Precambrià i els 4,57 metres de la història de la Terra);
  • 1/1000 : 900 metres (en comparació amb els 4028 quilòmetres del Precambrià i els 4,57 quilòmetres de la vida del planeta).

l’èpocaEl paleoproterozoic es divideix en quatre períodes diferents:el període Sider (2500-2300 Ma) el ‘període riasic’ (2300-2050 Ma) milions de milions de milions de milions de milions de milions de milions de milions de milions de milions de milions de milions de milions de milions de milions de milions de milions de milions de milions de milions de milions de milions de milions milions de milions de milions de milions de milions de milions de milions de milions de milions de milions de milions de milions de milions de milions de milions de milions de milions de milions de milions de milions de milions de milions de milions de milions de milions de milions de milions de milions de milions de milions de milions de milions de milions de milions de milions de milions de milions milions de milions de milions de milions de milions de milionsmilions de milions de milions de milions de milions de milions de milions de milions de milions de milions de milions de milions de milions de milions de milions de milions de milions de milions de milions de milions de milions de milions de milions de milions de milions de milions.

Vídeo relacionado:
Conoce al autor, Ignacio Llorente
Ignacio Llorente

Ignacio Llorente es una amante del estudio de los planetas. Por eso nos enseña cómo poner en práctica los mejores consejos para avistarlos y analizarlos. Realiza largas caminatas por la naturaleza en plena noche con su equipo de astrónomos con frecuencia. Los mejores tips sobre planetas que podemos leer.

¡Haz clic para puntuar esta entrada!
(Votos: 0 Promedio: 0)