El telescopi espacial James Webb capta la llum de les estrelles per primera vegada i comença l’alineació

El següent pas de James Webb és alinear els 18 segments hexagonals un per un per actuar com un mirall únic.

Després de nombrosos retards que van retardar el seu llançament a l’òrbita, el telescopi espacial James Webb es llançarà el 2022 . el 25 de desembre va ser llançat per un coet Ariane 5 des del Centre Espacial Guayanès a Kourou, Guaiana Francesa.

A principis de gener de 2022, el James Webb , el telescopi espacial més avançat mai construït, va completar amb èxit la instal·lació del seu escut tèrmic de cinc capes, una eina inestimable per a les observacions.

Considerat unes 100 vegades més potent que el Hubble , és una col·laboració entre la NASA, l’Agència Espacial Europea (ESA) i l’Agència Espacial Canadenca que proporcionarà informació mai vista sobre el passat llunyà, la formació i l’evolució de l’Univers. i el més antic. planetes. propietats dels exoplanetes.

El llarg camí de James Webb

Durant els seus primers 30 dies a l’espai, James Webb va continuar allunyant-se de la Terra fins que va assolir la seva separació prevista d’1,6 milions de quilòmetres , una fase de dues setmanes durant les quals va desplegar les seves antenes, miralls i cinc capes de panells solars. . , que us protegirà de la radiació infraroja de l’espai.

Finalment, el 24 de gener de 2022 aquesta tarda, la NASA va confirmar que James Webb havia arribat al seu destí final a Lagrangean du (L2), un dels cinc punts on l’atracció gravitatòria entre el Sol i la Terra equilibra i facilita el seu manteniment. òrbita estable:

Des de llavors, el JWST ha entrat en una fase de refrigeració, reduint la temperatura dels seus instruments a -233 ºC per a un funcionament segur.

L’últim pas abans de l’operació: alinear els miralls

A principis de febrer de 2022, la NASA va explicar que el següent pas del telescopi era alinear els 18 segments hexagonals que componen el mirall primari de James Webb per actuar com un únic instrument d’alta precisió.

L’estrella que la NASA ha escollit com a punt de referència d’aquest procés (i, per tant, el primer objecte observat pel telescopi) és HD 84406, situada a l’Ossa Major i a uns 258,5 anys llum de la Terra.

Les imatges capturades pel telescopi 84406 HD serviran de guia per a un llarg procés de set fases, que consisteix, aproximadament, a alinear els segments del mirall amb les seves imatges corresponents, ajustar el camp de visió i comprovar la qualitat de la imatge. cada instrument científic.

En uns tres mesos, l’agència espacial començarà a capturar les primeres imatges de prova de James Webb, uns sis mesos després que fos llançat a l’òrbita .

Viu l’Univers com mai l’havies vist

Conoce al autor, Susan McDonald
Susan McDonald

Susan McDonald se especializó hace años en el avistamiento y el estudio de estrellas. Nos ha demostrado la importancia del cálculo algorítmico y la precisión para analizar los astros, y ha redactado los mejores artículos de la web para estudiarlas. Practica meditación y trabaja en un centro de astrología cerca de su ciudad.

¡Haz clic para puntuar esta entrada!
(Votos: 0 Promedio: 0)