OpenStreetMap: un dels projectes geoespacials col·laboratius més grans del món

OpenStreetMap (OSM) és un projecte de mapeig gratuït i de codi obert que existeix des del 2004.
OSM s’ha estès i ha començat a replicar zones molt remotes. Els col·laboradors d’OSM inclouen no només persones, sinó també grans empreses que també han desenvolupat eines d’edició.

És probable que OSM segueixi sent una de les dades de mapes gratuïtes i obertes més importants del món. OpenStreetMap (OSM) és potser un dels projectes geoespacials col·laboratius més grans del món, amb més d’1,5 milions de col·laboradors que contribueixen amb més de mil milions de funcions. El projecte intenta de manera efectiva mapejar el món mitjançant un enfocament participatiu i col·laboratiu. En aquest episodi del podcast MapScaping, la investigadora de l’OSM Jennings Anderson parla dels beneficis del projecte.

Avantatges d’OpenStreetMap

L’avantatge d’OSM és que és un projecte gratuït i obert que permet a qualsevol aportar dades que ajudin a mapejar el món. El projecte va començar l’any 2004 com a creació de Steve Coast, que va estudiar informàtica a la University College de Londres.

Vídeo relacionado:
Conoce al autor, Michael Montero
Michael Montero

Michael Montero es especialista en Astronomía, cuenta con años de experiencia en observatorios y está especializado en avistamiento a media distancia. También ha preparado a algunos grupos de iniciados en astronomía. Una de sus aficiones más importantes es la observación de astros en la naturaleza, que practica cuando sus viajes y trabajo se lo permiten.

¡Haz clic para puntuar esta entrada!
(Votos: 0 Promedio: 0)