Lluna H2O

Sembla que acabem d’aprendre, es podria dir, amb gran alegria col·lectiva, que ‘també plou a la lluna’, un missatge que ha penetrat profundament en l’opinió pública, s’interpreta gairebé com un esdeveniment meteorològic extraterrestre.

No plou a Selena, un recordatori del nom grec del nostre únic satèl·lit natural. Però aquesta aigua no prové de les pluges recents: és profunda en cràters creats per impactes d’asteroides i l’aigua està per sota de zero.

Aquesta notícia dels cercles astronòmics se submergeix en una aparent batalla pel domini de l’espai. El programa Apol·lo dels anys 1960 i 1970 va portar dotze astronautes nord-americans a la Lluna, per després trencar aquesta connexió extraterrestre, la importància de la qual l’ultraconservador Newton Gingrich va saber apreciar aleshores, proposant que els Estats Units diguessin Selena. com el 51è estat de la Unió Nord-americana.

Avui, l’interès dels Estats Units per la Lluna torna a reviure. Simplement perquè la Xina ha anunciat, i està perseguint actualment, una base lunar tripulada a curt termini, possiblement el 2022, com a plataforma permanent per a tot tipus de projectes espacials i fins i tot una economia verda.

Jules Verne, avant Neil Armstrong, ‘était sur la lune’. Et maintenant, mardi prochain, le 3 novembre, le président élu des États-Unis devra accorder une nouvelle attention à la Lune. Il est déjà clair pour les Chinois que l’hélium-3, qui est abondant sur la Lune, est un combustible nucléaire très efficace sans les conséquences des émissions de gaz à effet de serre. Le combat gagnera en intensité. Logiquement, un problème fondamental se pose de savoir si le grand satellite de notre planète peut être divisé selon la cupidité des grandes puissances. Une question aussi importante est de savoir comment l’Arctique devrait être divisé en parties distinctes en raison de la fonte des glaces, ou si l’Antarctique devrait être divisé en prévision de la détérioration de sa structure glaciaire.

Vídeo relacionado:
Conoce al autor, Michael Montero
Michael Montero

Michael Montero es especialista en Astronomía, cuenta con años de experiencia en observatorios y está especializado en avistamiento a media distancia. También ha preparado a algunos grupos de iniciados en astronomía. Una de sus aficiones más importantes es la observación de astros en la naturaleza, que practica cuando sus viajes y trabajo se lo permiten.

¡Haz clic para puntuar esta entrada!
(Votos: 0 Promedio: 0)