El cometa de Nadal serà més brillant en 20 anys

El cometa nadalenc arribarà amb una lluminositat molt especial que captivarà els aficionats a l’astronomia. Perquè serà el més important no només el 2022, sinó també els últims 20 anys.

El seu veritable nom científic és molt impío. Això és perquè es diu 46P/Wirtanen. És important tenir en compte que s’anomena ‘P’ perquè és un cometa periòdic. Tanmateix, l’any 2022 la gent el va conèixer com el ‘Cometa de Nadal’. Perquè ella només ve a anunciar l’arribada d’aquesta important festa.

Els astrònoms van predir que seria el cometa més proper a la Terra en 70 anys.

‘És un cometa que va a passar a prop de la Terra, però quan parlem de distància això és 30 vegades la distància entre la Terra i la Lluna. No representa cap tipus de perill. Serà visible per a tothom en llocs amb cel fosc, no a la ciutat”, diu Luis Chavarría, director del Programa d’Astronomia de Conicyt.

‘El 2024 volverá a pasar pero no se verá brillando, ni tan cerca’, agregó Chavarría a Qué Pasa. El 46P completa la seva orbita cada 5 anys i mig i la majoritat de les vegades està massa llejos de la Terra per al poder vers.

El 46P hauria d’estar cap a la claridad de la nit en el hemisferio norte y en el hemisferio sur.

Vídeo relacionado:
Conoce al autor, Michael Montero
Michael Montero

Michael Montero es especialista en Astronomía, cuenta con años de experiencia en observatorios y está especializado en avistamiento a media distancia. También ha preparado a algunos grupos de iniciados en astronomía. Una de sus aficiones más importantes es la observación de astros en la naturaleza, que practica cuando sus viajes y trabajo se lo permiten.

¡Haz clic para puntuar esta entrada!
(Votos: 0 Promedio: 0)