Aquí hi ha 3 explicacions per a la signatura de carboni “intrigant” trobada per Curiosity a Mart

El diòxid de carboni es comporta de manera molt diferent a Mart que a la Terra, i aquestes són algunes de les explicacions que s’ofereixen fins ara.

A partir dels isòtops de carboni de sis mostres de sediments recollides pel rover Curiosity de diferents regions de Mart, investigadors de la Pennsylvania State University i la NASA han ofert tres explicacions per a les signatures de carboni ‘inusuals’ trobades al cràter Gale.

El carboni és una part integral de la vida a la Terra i forma part d’un cicle conegut; tanmateix, la seva presència a Mart pot no estar relacionada amb processos biològics , sinó amb explicacions alternatives de la vida, com la pols còsmica o la desintegració ultraviolada del diòxid de carboni:

‘Estem fent descobriments increïblement interessants a Mart, però necessitem més proves per dir que hem identificat la vida’. ‘Així que estem investigant què podria haver causat la petjada de carboni que estem veient’, diu Paul Mahaffy, investigador principal de l’anàlisi de mostres del rover de Mart al Laboratori de Química de Mart (SAM).

En un article científic publicat el 18 de gener. A les Actes de l’Acadèmia Nacional de Ciències, els investigadors de Curiosity presenten tres possibles explicacions per a l’origen del carboni :

Conoce al autor, Michael Montero
Michael Montero

Michael Montero es especialista en Astronomía, cuenta con años de experiencia en observatorios y está especializado en avistamiento a media distancia. También ha preparado a algunos grupos de iniciados en astronomía. Una de sus aficiones más importantes es la observación de astros en la naturaleza, que practica cuando sus viajes y trabajo se lo permiten.

¡Haz clic para puntuar esta entrada!
(Votos: 0 Promedio: 0)